وقتی برنامه ریزی هایتان را انجام دادید، باید خلاصه ای از اهداف تان را به زمان حال بنویسید گویا در آن لحظه که دارید خلاصه ای از اهداف تان تهیه می کنید همان فرد موفقی هستید که به آن اهداف و برنامه ها جامه ی عمل پوشانده است.
خلاصه ای که از اهداف نوشته می شود، معمولا نوشته هایی شخصی هستند و با نگرشی مثبت و امیدوارکننده نوشته می شوند.
به طور شایسته خود را برای موفقیت آماده کنید.
وقتی در خلاصه ی اهداف تان، عبارات خود را به زمان حال می نویسید و اصطلاحاٌ زمان حال را در نوشته تان به کار می برید و همچنین ضمیر اول شخص را به کار می برید ذهن ناخودآگاه شما این عبارات را به عنوان یک دستور می پذیرد و از آنها تبعیت می کند. به طور مثال می توانید جمله ای مانند جمله ی زیر را در خلاصه ی اهداف تان بنویسید:
" من یک فروشنده ی بی نظیر هستم "
بعد از هر ملاقاتی که با خریداران احتمالی ِ کالاهایتان دارید باید سریعاٌ به خلاصه ی اهداف تان نگاهی بیاندازید و از خودتان بپرسید که آیا رفتار و عملکرد اخیرتان شبیه به آن فردی که می خواهید باشید، هست یا نه؟ به عنوان یک فروشده ی ماهر و درجه یک، شما همیشه عملکرد فروش خود را با استاندارهایی در سطح بالا مقایسه می کنید و فعالیت های خود را با آن استاندارها مطابقت داده و هماهنگ می کند. دائما سعی می کنید که بهتر از قبل باشید. در هر صورت شما هر روز به طور سنجیده و حساب شده کار می کنید تا اینکه بیشتر و بیشتر شبیه به آن فرد ایده آلی شوید که دوست دارید باشید.
مشخص کنید که خلاصه ی اهداف تان چه چیزی باید باشد.
هدف شما این است که یک سال دیگر در همین روز، وقتی یکی از مشتریان دائمی شما با یکی از خریداران احتمالی کالاهای شما در رستورانی نهار می خورد و خریدار احتمالی از مشتری شما درخواست می کند که ویژگی هایی را که شما به عنوان یک فروشنده، از آنها برخوردار هستید را با جزئیات تشریح کند، کاری که مشتری شما انجام می دهد این است که خلاصه اهدافی را که شما برای خودتان در کسب و کارتان تعیین کرده اید را برای خریدار احتمالی تشریح می نماید. نحوه ی رفتار شما با مشتری آنقدر عالی است که مشتری با آب و تاب و با عباراتی پر شور و هیجان انگیز ویژگی های شما را برای افراد دیگر که خریداران احتمالی کالاهای شما هستند توصیف می کند.
خودتان را با خودتان مقایسه کنید.
زمانی که اهداف تان را مشخص کردید و خلاصه ای از آن تهیه نمودید، می توانید آن را دوباره بخوانید، مورد بررسی قرار دهید، اصلاحش کنید و دائماٌ آن را ارتقا داده و بهتر کنید. می توانید موارد جدیدی را به لیست اهداف تان اضافه کنید و حتی می توانید اهدافی را که قبلاٌ در لیست تان قرار داده اید تعریف واضح تری از آنها ارائه کنید تا اینکه اهداف تان مشخص تر و واضح تر گردند. این لیستی که از اهداف تان تهیه می نمایید در شما به یک باور تبدیل می شود و در زندگی تان به یک رهنمودی تبدیل می شود که نحوه ی رفتار شما را در تمام تعاملاتی که با دیگران دارید، تعیین می نماید. هر روز می توانید عملکرد و نحوه ی رفتارتان را مورد ارزیابی قرار دهید و آنها را با استانداردهایی که در خلاصه ی اهداف تان مشخص نموده اید، بسنجید.
منش و شخصیتی منحصر به فرد را در خودتان ایجاد کنید.
در طی زمان، اتفاق خارق العاده ای خواهد افتاد. در حالی که شما خلاصه ی اهداف تان را بازخوانی می کنید و مورد بررسی قرار می دهید متوجه می شوید که تقریباٌ به طور ناخودآگاه، کلماتی را به کار می برید و یا طوری رفتار می کنید که بیشتر و بیشتر شبیه به آن فرد ایده آلی شوید که در خلصه ی اهداف تان ویژگی های آن را ترسیم کرده اید. دیگران خیلی سریع متوجه ی این تغییرات در شما می شوند. در طی زمان متوجه خواهید شد که شما حقیقتاٌ درون خودتان یک نوع منش و شخصیتی را ایجاد می کنید که شما آن را در وجود دیگران می بینید و آن نوع شخصیت را تحسین می کنید و دوست دارید که آن شخصیت و ویژگی را در خودتان نیز داشته باشید. شما تبدیل به فردی خواهید شد که آینده و سرنوشت اش را خودش رقم می زند. بعد از اینکه روش ( ای بی سی ) را در تهیه ی خلاصه اهداف تان به کار بردید حالا شما کاملاٌ آماده هستید که مهمترین کارهایتان را با سرعت بیشتری به انجام برسانید.
تمرین عملی
اولاٌ، تصور کنید که یکی از مشتریان شما با یکی از خریداران احتمالی کالاهای شما ملاقاتی دارد. اگر تصور کنیم که چنین اتفاقی خواهد افتاد، شما دوست دارید که مشتری تان درباره ی شما چه چیزی به این خریدار احتمالی بگوید، دوست دارید که چگونه شما را توصیف کند؟ چه نحوه ی رفتاری را باید با مشتریان تان داشته باشید تا اینکه آنگونه که دوست داید شما را توصیف نمایند؟ به عنوان مثال شما دوست دارید که همه، شما را به عنوان فروشنده ای بشناسند که به مشتریان خود اهمیت می دهد. حالا باید ببینید که چگونه باید با مشتریان تان رفتار کنید تا باعث شود که شما را با این ویژگی خاص بشناسند و توصیف نمایند.
ثانیاٌ، لحن و نگرش شما نسبت به خودتان، مثبت و امیدوارکننده باشد. ذهن خود را با افکار و پیام های مثبت تغذیه کنید، افکاری را به ذهن تان راه دهید که اهداف و شخص ایده آلی که می خواهید شبیه آن باشید را برایتان توصیف می کند.